Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ratatouille de poisson

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 tongfilets
100 gr zalmfilet
100 gr tongscharfilet
100 gr wijtingfilet
50 gr zalmeitjes
1/4 bos fijngesneden bieslook
peper, zout

Bereiden

Snijd de zalm, de tongschar en de wijting in reepjes van 3 cm
lang en 1/2 cm dik.
Vermeng de reepjes met de zalmeitjes en de bieslook en breng
op smaak met wat peper en zout.
Vorm van dit vismengsel hoopjes ter grootte van een tournedos
en omwikkel die met de tongfilet (let erop dat de mooie kant,
de graatkant, naar buiten zit).
Snijd de prei in lange reepjes van ± 25 cm en blancheer
die. Spoel de preidraadjes koud en bind ze om de
tongfilets.
Breng in een pannetje waar de pakketjes net in passen, 1 dl
water en 1 dl witte wijn aan de kook, zet de pakketjes erin,
doe een deksel op de pan, temper het vuur en laat het geheel
in 15 minuten gaar worden.
Serveer met botersaus, nieuwe krieltjes en worteltjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeeuwse mosselschotel met drie sausjes
Gepocheerde forel met kruidenbotersaus
zalm met feta
Reuzen tomaten gevuld met garnalen en tonijn in coctailsaus
Stoere mosselen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes